Vi lever idag i ett samhälle där majoriteten av befolkningen är stressade och utmattade. Allt fler blir utbrända och får sjukskrivas på grund av överbelastning i jobb- eller privatliv och detta är givetvis något som även drabbar din omgivning- inte bara dig själv.

Alla har vi olika sätt att slappna av på, koppla bort jobb och vardag och bara låta tankarna flyga fritt. Musik är i många fall en positiv anledning och hjälp till avkoppling, tillfrisknande och bättre mental hälsa. Klassisk musik är bevisligen något som får hjärnan och kroppen att koppla av, dessutom är det effektivt när du behöver fokusera på en uppgift och inte bli disträ i utförandet. Musik har genom alla tider påverkat oss människor positivt och kan påverka dina känslor till det positiva.

Dessvärre är det inte enbart vuxna människor som drabbas av utmattning och får stresspåslag. Dessa symptomen kryper ner i åldrarna och allt yngre personer blir idag sjukskrivna på grund av utmattning och stress. Något som vi verkligen måste få stopp på för att ha ett välmående samhälle.

Musik är ett sätt att slappna av på och finna ro, träning en annan. När man tränar och rör på sig utsöndras endorfiner, så kallade lyckohormoner, som får oss människor att må bra. Sommarbandyskolan.se är en perfekt fristad för våra ungdomar som behöver komma bort och släppa den stressiga vardagen. Oavsett vilken sport du tycker om är du en given och välkommen deltagare på sommarbandyskolan som pågår under 1-3 veckor. Här kan du träna, sporta och träffa nya vänner och släppa stress och press.

En blandning av musik och träning gör att vi människor blir lugnare i vardagen och kan minska antalet stressade människor i vårt samhälle. Något som är nödvändigt för att vi ska kunna vara välmående och leva långa, friska liv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *