Klassisk musik

Vila och avslappning är viktigt för kroppen för att kunna återhämta sig från stress. Det finns många anledningar till stress i dagens samhälle, ekonomi är bland annat ett område som personer oroar sig över. Företagare oroar sig över att inte ha tillräckligt med tid till sitt företag eftersom ekonomin tar en stor del av det. För att ha tid till annat och kunna slappna av anlitar många en revisor som kan hjälpa till. Att hitta en revisor är enkelt och kan göras med bland annat www.revisor-stockholm.com.

För den som redan har en revisor eller vill hitta andra sätt att koppla av på så är klassisk musik ett bra alternativ. I klassisk betydelse innebär klassisk musik något ”som har erkänt bestående konstnärligt och kulturellt värde”. Den anses vara speciellt värdefull och en del av ett kulturarv.

Musik överlag har en kraftig effekt på människor. Den kan pigga upp oss när vi är trötta och effektivisera vår träning, men den kan även lugna oss. Klassisk musik är den genren som är bäst lämpad för avslappning, och då främst barockmusik. Det har gjorts en del undersökninger på vilka låtar som har de mest lugnande effekterna.

Bach skrev musikstycken som skulle bota sömnlöshet. Han fick ofta besök av den ryske ambassadören i det tyska kungariket Sachsen tillsammans och hans musikaliske vän Goldberg, ambassadören led av sömnproblem och bad Bach att komponera några melodier som Goldberg kunde spela för honom under långa, sömnlösa nätter. Numera är en del av de melodier som Bach komponerade ihop en del av musikhistorien. Den ryske ambassadören tröttnade aldrig på melodistyckena och bad sin vän Goldberg att spela dem ofta.

I en brittisk undersökning kom man fram till att låten Weightless av Marconi Union var den mest avslappnande låten av alla. Den visade sig vara mer avkopplande än massage eller en kopp te. Hjärnvågorna och pulsen synkroniserades med rytmen, och sönkte blodtrycket samt reducerade stresshormonet kortisol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *